Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

144







Σκάλα Αγίας Τριάδας - Θεσσαλονίκη


11 σχόλια:

H.Constantinos είπε...

Ωπα;;!!

nosyparker είπε...

Τι έγινε;

Erwtas Stomaxhs είπε...

που την είδες την σκάλα ρε; :ΡΡΡ

nosyparker είπε...

E πώς το λένε; :-Ρ

stefanos είπε...

Παλιά τα χωριά τα φτιάχναν πάνω στο βουνό, και μάλιστα όσο το δυνατόν κρυμένα από μάτια πειρατών
αργότερα, όταν δεν υπήρχε πια αυτό το πρόβλημα, σκάλα λέγανε το "κάτω χωριό" που συνήθως ήταν κοντά στην θάλασσα και είχε ρόλο αποθηκών και ήταν και το λιμάνι τους
υπήρχε δηλ. η Αγία Τριάδα και η σκάλα της, και σιγά-σιγά, άρχισαν να φτιάχνουν σπίτια και εκεί, στις σκάλες δηλ.

αυτά :-)

stefanos είπε...

α, ναι
εγώ δεν ψηφίζω
πίνω Kaiser

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Πολύ ωραίο φως και ωραίες γραμμές. Μου αρέσει πολύ η τρίτη.
:)

nosyparker είπε...

στέφανε, ευχαριστούμε για την πληροφορία (εγώ Άμστελ)

tertuliano, δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο "γραμμές", αλλά για να το λες εσύ, κάτι καλό θα είναι. :-) Έβγαλα κι άλλες φωτό στη σκάλα εκείνο το απόγευμα, ο φωτισμός είναι αρκετά διαφορετικός μου φαίνεται, ανέβασα τις πιο αντιπροσωπευτικές.

γιωργος είπε...

Πως λέμε ιχθυόσκαλα και έπειτα άσε τον στιχουργό να ρωτά ποιος είδε ψάρια στην στεριά...Μάλλον για τις κάθετες των στήλων, τις διαγώνιες της αποβάθρας και τις οριζόντιες του ορίζοντα θάλασσας και ουρανού...κάνω εγώ τώρα τον έξυπνο:)
Όμορφες...

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Οι "γραμμές" είναι οι...γραμμές και τα σχήματα που αυτές δημιουργούν μέσα στο κάδρο σου. Όσο πιο ξεκάθαρες και ισορροπημένες είναι αυτές και όσο ξέρεις να τις χρησιμοποιείς σωστά τόσο έχεις και περισσότερες πιθανότητες να κάνεις και μια καλή φωτογραφία.

Για να καταλάβεις, οι βασικές γραμμές στην δεύτερη και τρίτη φώτο σου είναι ο ορίζοντας που χωρίζει το κάδρο σε δύο μέρη, οι γραμμές της σκάλας που δημιουργούν προοπτική αλλά και ένα "σημείο φυγής" (αυτό το σημείο που στο βάθος της σκάλας οι γραμμές της "συναντιούνται" ) το οποίο βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της φωτογραφίας σου, όπως και οι γραμμές των κολώνων που και αυτές ενισχύουν την προοπτική στην τρίτη φώτο (το γεγονός δηλ. ότι όσο πηγαίνει πιο πίσω αυτές μικραινουν).

Επίσης ένα ακόμη θετικό είναι ότι υπάρχει συμμετρία στο καδρο σου. Η μαύρη γραμμή που λίγο φαίνεται στο κέντρο της σκάλας -ακόμη κι αν δεν υπήρχε θα το έκανε- χώριζει τη φωτογραφια σε δύο συμμετρικά μέρη αριστερά και δεξιά.

Όσο για το φως είναι πολύ σωστό, αρκετά μαλακό (την τράβηξες την ώρα του ηλιοβασιλέματος -η χειρότερες ώρες για φωτογράφιση είναι οι μεσημεριανές που δημιουργούνται έντονες σκιές-) και τα χρώματα της φωτογραφίας είναι αρκετά θερμά.

Σε κάλυψα;
Είδες πόσα πράγματα κατάφερες;
:)

nosyparker είπε...

Ευχαριστώ tertul, να με διορθώνεις κιόλας για να βελτιώνομαι. :-)