Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

209.

Απολιθωμένο Δάσος, Σίγρι, Λέσβος















H απολίθωση του δάσους οφείλεται στην ηφαιστειακή δράση που έχει παρατηρηθεί στην περιοχή και συνέβη πριν από περίπου 15-20 εκατομμύρια χρόνια. Η διαδικασία ήταν τέτοια που τα φυτά διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση. Είναι κυρίως σεκόγιες και πρωτοπευκίδες -πρόγονοι των σημερινών δέντρων- ενώ σε άλλες θέσεις βρέθηκαν φοίνικες, πλατάνια, δάφνες, δέντρα της κανέλας, βελανιδιές κ.λπ.

5 σχόλια:

Erwtas Stomaxhs είπε...

Πωπω ότι να 'ναι με χαλβά ήταν αυτή η Λέσβος. Άκου φοίνικες με πλατάνια και βελανιδιές και κανέλες και όλα αυτά μαζί. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, απολιθώθηκαν κιόλας να τα βλέπουμε και μεις και να μπερδευόμαστε...

nosyparker είπε...

LOL ήταν η πιο δύσκολη μέρα μου στο νησί πάντως. Αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να πας στο Σίγρι, ντάλα ήλιος, 36 βαθμοί (φορούσα και μαύρο κράνος, Παναγία μου!!!) και ξεραΐλα, κι ένας δρόμος γεμάτος στροφές που λες και οδηγούσε στο πουθενά. Νόμιζα πως δε θα φτάναμε ποτέ! Ευτυχώς το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ακόμα καταπράσινο. :-)

angelos είπε...

prin mia vdomada imoun lesvo..
dustuxws den pigame sto Sigri,
eutuxws eidame kapoia ekthemata kai video sto kentro enimerwsis tis Mytilinis.

aqua είπε...

Μπορεί ,οπως λες ,να ταλαιπωρήθηκες,μα φαίνεται πως άξιζε ο κόπος!

Leigh-Cheri είπε...

Πω πω! Απίστευτες φωτογραφίες! Λέσβο δεν έχω πάει αλλά αν πάω θα τα 'χω υπόψιν μου όλ' αυτά. Όντως, άξιζε τον κόπο που πήγες.

ΥΓ: Τ' άλλο σου μπλογκ το ξέχασες; :-)