Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

194.

Gifú

Βιέννη

7 σχόλια:

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Ωραίο ...κάρφωμα φίλε!

Η Βιέννη είναι μια από τις (πολλές...) πόλεις που κάποια στιγμή θέλω να πάω.
Το Gifu σε ωραία τοποθεσία βρίσκεται, όμως μου φαίνεται κάπως "άχρωμο", έτσι είναι;

Erwtas Stomaxhs είπε...

Δυστυχώς φίλε όλες οι σύγχρονες Ιαπωνικές πόλεις είναι άχρωμες και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Γιαπωνέζοι προσθέτουν χρώμα στη ζωή τους με άλλους, τεχνιτούς, τρόπους. Δεν είναι τυχαίο ας πούμε ότι το φιλμ της Fuji είναι αυτό που τονίζει τόσο πολύ τα χρώματα, ούτε είναι τυχαίο ότι όλες τους οι διαφημίσεις και τα animation είναι τόσο έντονα σε χρωματισμούς που έχουν προκαλέσει ακόμα και επιληψία σε κάποιους.
Σε αντίθεση με όλα αυτά βέβαια η φύση της Ιαπωνίας, η βλάστησή της και η γεωμορφολογία της είναι κάτι περισσότερο από συναρπαστική.

Η Βιέννη είναι απλά MUST, όχι μόνο γιατί είναι μια από της ομορφότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά επειδή διατηρεί ακόμα ζωντανό εκείνο το άρωμα του 19ου αιώνα το οποίο ανέθρεψε καλλιτεχνικά και φιλοσοφικά ρεύματα που πλέον ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά...

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Τώρα εγώ ντρέπομαι, γιατί δεν ήξερα και φανταζόμουν ότι το Gifu ήταν πόλη της Γερμανίας...

Με μπέρδεψες είχες δεν είχες!
:p

Erwtas Stomaxhs είπε...

χαχαχαχα!!!

nosyparker είπε...

Κι εγώ γελάω, αλλά για άλλο λόγο. Αρχικά, φαντάστηκα ότι το Gifu είναι πόλη της Ιαπωνίας, αλλά μετά διαβάζοντας το σχόλιο του tertuliano λάθος, σκέφτηκα "φτου γαμώτο, τόσο αγεωγράφητη είμαι;" και στο καπάκι θυμήθηκα ένα ανέκδοτο που μου είχε πει ο ερωτοστομάχης σχετικά με τις γνώσεις μου στη γεωγραφία και στην ανατομία (ξέρεις, εκείνο με το κουνούπι και τον ελέφαντα).

:-D

Erwtas Stomaxhs είπε...

χαχαχα ναι ναι θυμάμαι καθοδόν για Ανεμόεσσα ε;

nosyparker είπε...

Ναι, αυτό! :-D